|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
gniew
|
: 16 wrz 2011, o 11:17 |
|
|
Witam,
Tak jak pisałem w powitaniu. Za dwa tygodnie będę w UK. Mam załatwioną pracę, niestety przez agencję. Na początek dobre i to. Mam do was pytanie, a właściwie kilka pytań.
Jak teraz jest sytuacja w Anglii, czy ze względu na światowy kryzys nie jest już tak różowo jak było kilka lat wcześniej?
Jakie jest podejście do polaków w Anglii? Czy ciężko znaleźć pracę( nie przez agencję)? Jeśli będę chciał ściągnąć rodzinę, mam dwójki dzieci czy łatwo uda się znaleźć dla nich szkołę i przedszkole.
|
|
Na górę |
|
 |
Asystent reklamowy |
Tytuł: Linki sponsorowane:
Napisane: dziś |
Asystent forum

11:30 am
|
Góra |
 |
|
zdesperowana
|
: 16 wrz 2011, o 21:51 |
|
|
Ja też za dwa tygodnie będę w Anglii, ale przyjadę tam auto-stopem. Nie mam załatwionej żadnej pracy, już nie mówiąc o mieszkaniu, noclegu czy o jakiejkolwiek pomocy. Będę żebrać i spać na ulicy - mam tylko nadzieję, że nic mi się nie stanie, że nie zachoruję i nie zamarznę. Ale pocieszająca jest myśl, że łatwiej będzie mi to robić w dużym mieście za granicą, tam, gdzie nikt mnie nie zna. Pozdrawiam - zdesperowana.
|
|
Na górę |
|
 |
tomekjak
|
: 4 sie 2012, o 20:25 |
|
Zaawansowany użytkownik |
 |
|
Prawda jest taka, że kryzys obecnie jest wszędzie: nie ma kraju, gdzie by go nie dotknęło również bezrobocie. wszystko zależy od czasu i Twojego szczęścia również. Jak chcesz ściągać rodzinę, to najpierw upewnij się, ze masz ubezpieczenie na życie, pewną prace, dom. to wazna decyzja, musisz być pewien.
|
|
Na górę |
|
 |
andrzej172
|
: 8 sie 2012, o 12:31 |
|
Początkujący użytkownik |
 |
|
No jest bezrobocie, ale i są różne benefity, które pomagają to przetrwać. Sam mam znajomego, który ma teraz zasiłek dla bezrobotnych w uk, ale mimo to nie narzeka, że chce wrócić do kraju, tylko się stara i daje sobie radę, żeby coś nowego znaleźć.
|
|
Na górę |
|
 |
alapluska
|
: 21 sie 2012, o 21:48 |
|
Zaawansowany użytkownik |
 |
|
zawsze można brać pozyczki i próbować własnefo biznesu, kredyty też są dla ludzi, a w kapitaliźmie własny biznes ma wielu ludzi. jak nie w Polsce, to za granicą, trzeba próbować.
|
|
Na górę |
|
 |
Gość
|
: 11 lis 2012, o 13:19 |
|
|
Hej, planuje wyjazd w ciemno na wiosnę 2013 i zastanawiam się czy to dobry pomysł. Zasięgnęłam opinii na innym forum i odradzono mi wyjazd. Mówią że jest straszne bezrobocie i że nie mam po co tam jechać. Nie ukrywam że wyjazd w ciemno to bardzo duże ryzyko ale tak szczerze to chcę coś zmienić w swoim życiu. I sądzę że ten wyjazd mi pomoże Staram się być na bieżąco w ofertach pracy i wynajmu pokoju. Nie boję się żadnej pracy, nawet za minimalną stawkę. Bo wiadomo że jak raz się już zaczepisz to z czasem znajdzie się coś nowego i lepszego. Obecnie pracuje w sklepie jako kasjer, od czasu do czasu zastępuje kierowniczki. Angielski znam na poziomie podstawowym ale uczę się języka.
|
|
Na górę |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|